CO2 neutraal tanken

CO2 neutraal tanken met de tankkaart van Travelcard. Het maakt niet uit waar u tankt en hoeveel. Wij zorgen ervoor dat de CO2 uitstoot van de afgenomen brandstof gecompenseerd wordt. Zo kunt u direct in een keer uw wagenpark vergroenen zonder grote investeringen.

Wij investeren hiervoor in Co2 compensatie projecten over de hele wereld.

Travelcard

 

 

Uw wagenpark groen

In een keer uw wagenpark vergroenen zonder direct grote investeringen te doen. U heeft niet direct over te stappen op elektrisch rijden of waterstof. De aanschaf prijzen van nieuwe voertuigen zijn hoog en bovendien zijn elektrische voertuigen nog niet voor alle type gebruikers geschikt.

 

Door Co2 te compenseren start u vandaag met het werken van uw klimaat doelen. Co2 compenseren is voordelig, gemakkelijk en u kunt direct starten.

 

Hoe werkt het?

Wanneer u brandstof afrekent met de Travelcard weten we direct hoeveel Co2 uw voertuig uitstoot met deze tankbeurt. Wij brengen afhankelijk van het type brandstof een opslag voor Co2 compensatie in rekening. Vervolgens investeren wij namens al onze deelnemende klanten in Co2 compensatie projecten. Dit zijn bijvoorbeeld projecten om bomen aan te planten, of de aanleg van zonneparken en windmolenparken.

 

De projecten waarin wij investeren zijn gecertificeerd zoals Gold Standard, Certified Carbon Standard.

 

Voor het compenseren van Co2 werken wij samen met Clean Advantage.

 

 

 

Certificaat van deelname

Wanneer u kiest voor Co2 compensatie wilt u uiteraard graag bewijs van deelname zodat u dit kunt tonen aan relaties of aanbestedingstraject.

 

Jaarlijks ontvangt u van ons een overzicht van totaal gecompenseerde Co2 via Travelcard tankkaarten. Dit overzicht ontvangt u in de vorm van een certificaat. Hiermee kunt u deelname tonen aan uw relaties en opdrachtgevers.

 

Waarom co2 compensatie via de Tankkaart?

Door via uw tankkaart Co2 te compenseren doet u samen met alle andere Travelcard deelnemers mee aan Co2 compensatie projecten. Gezamenlijk kunnen wij veel meer bereiken en tegen lagere kosten Co2 compenseren. Omdat wij namens u de brandstof afrekenen kunnen wij de exacte hoeveelheid Co2 uitstoot berekenen en direct compenseren.

Travelcard

Veel gestelde vragen


Waarom Co2-compensatie in het buitenland?
De projecten die CO2-compensatie zijn vrijwel altijd in het buitenland. Dit heeft een aantal belangrijke redenen. In Europa doen wij al heel veel aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld zonnepanelen, stimuleren van elektrisch rijden etc. In ontwikkelingslanden is dit niet mogelijk. Door juist hier projecten op te zetten die CO2-compensatie mogelijk maken zal de impact vele malen groter zijn, zonder deze hulp zullen vele landen pas over jaren de transitie naar schone energie kunnen gaan maken. Bovendien zorgen de projecten voor werkgelegenheid en in sommige gevallen ook voor bijvoorbeeld scholing.
Hoe kan in aantonen dat ik Co2 compenseer?
Naast de diverse promotiematerialen die wij voor jou beschikbaar stellen ontvang je een keer per jaar een certificaat. Hierop staat de totale hoeveelheid gecompenseerde CO2 vermeld. Dit kun je gebruiken om jouw deelname aan te tonen. Heb je geen certificaat en wil je deze ontvangen? Neem dan contact met ons op.
Hoe kan ik zien of Co2 compensatie geactiveerd is?
Je kunt op jouw facturen zien of de CO2-compensatie wordt toegepast. Ook in de beheeromgeving is het terug te zien. Kijk hiervoor bij 'account instellingen'. Hier kunt u de Co2 compensatie ook aan of uitzetten.
Waarom Co2 compenseren via de tankkaart?
Een belangrijk deel van de CO2 uitstoot van uw bedrijf is in veel gevallen het wagenpark. Zelf CO2 compenseren kan lastig zijn en afhankelijk van de hoeveelheden ook kostbaar. Door mee te doen met het CO2-compensatie programma van Travelcard kunt u direct zonder enige moeite de CO2 uitstoot het wagenpark compenseren. Bovendien is dit voordelig, Travelcard compenseert namelijk CO2 namens haar deelnemende klanten via een geautomatiseerd proces.

Of u nu deelnemer bent met 10 of 100 voertuigen, de kosten zijn voor alle deelnemers gelijk en voordelig.