CO2 neutraal tanken

CO2 neutraal tanken met de tankkaart van Travelcard. Het maakt niet uit waar u tankt en hoeveel. Wij zorgen ervoor dat de CO2 uitstoot van de afgenomen brandstof gecompenseerd wordt. Zo kunt u uw wagenpark in één klap vergroenen zonder al te grote investeringen.

Wij investeren hiervoor in Co2 compensatie projecten over de hele wereld.

Travelcard
 

 

Een groener wagenpark

Uw wagenpark in een handomdraai vergroenen zonder direct grote investeringen te doen. U hoeft niet direct over te stappen op elektrisch rijden of waterstof. De aankoopprijzen van nieuwe voertuigen zijn hoog en bovendien zijn elektrische voertuigen nog niet geschikt voor elk type chauffeur.

Door Co2 te compenseren werkt u vanaf vandaag aan  uw klimaatdoelen. Co2 compenseren is voordelig, gemakkelijk en u kunt meteen beginnen.

 

Hoe werkt het?

Wanneer u brandstof afrekent met de Travelcard weten we meteen hoeveel Co2 uw voertuig uitstoot met deze tankbeurt. Wij brengen afhankelijk van het type brandstof een toeslag voor Co2 compensatie in rekening. Vervolgens investeren wij namens al onze deelnemende klanten in Co2 compensatie projecten. Dit kunnen bijvoorbeeld projecten zijn om bomen aan te planten, of de aanleg van zonneparken en windmolenparken.

 

De projecten waarin wij investeren zijn gecertificeerd als Gold Standard of Certified Carbon Standard.

Voor het compenseren van Co2 werken wij samen met Clean Advantage.

 

Certificaat van deelname

Wanneer u kiest voor Co2 compensatie wilt u uiteraard graag een bewijs van deelname zodat u dit kunt tonen aan relaties of tijdens een aanbestedingstraject.

 

Jaarlijks ontvangt u van ons een overzicht van totaal gecompenseerde Co2 via Travelcard tankkaarten. Dit overzicht ontvangt u in de vorm van een certificaat. Hiermee kunt u uw deelname voorleggen aan uw relaties en opdrachtgevers.

.

Waarom co2 compensatie via de Tankkaart

Door via uw tankkaart Co2 te compenseren doet u samen met alle andere Travelcard deelnemers mee aan Co2 compensatie projecten. Gezamenlijk kunnen wij veel meer bereiken en Co2 compenseren tegen lagere kosten. Omdat wij namens u de brandstof afrekenen kunnen wij de exacte hoeveelheid co2 uitstoot berekenen en onmiddellijk compenseren.

Travelcard

Veelgestelde vragen


Waarom liggen CO2-compensatieprojecten in het buitenland?
De CO2 compensatie projecten bevinden zich vrijwel altijd in het buitenland. Dit heeft een aantal belangrijke redenen. In Europa staat duurzaamheid al langer op de agenda. Bijvoorbeeld zonnepanelen, stimuleren van elektrisch rijden etc. Deontwikkelingslanden hinken ook op dat vlak achterop. Door juist hier projecten op te zetten die CO2 compensatie mogelijk maken zal de impact veel groter zijn, want zonder deze hulp zullen veel landen pas over jaren de transitie naar propere energie kunnen maken. Bovendien zorgen deze projecten voor werkgelegenheid en in een aantal gevallen ook voor bijvoorbeeld onderwijs.
Hoe kan ik aantonen dat ik Co2 compenseer?
Naast de diverse promotiematerialen die wij voor u beschikbaar stellen ontvangt u één keer per jaar een certificaat. Hierop staat de totale hoeveelheid gecompenseerde CO2 duidelijk vermeld. Dit kunt u gebruiken om uw deelname aan te tonen. Heeft u geen certificaat en wilt u eentje ontvangen? Neem dan contact met ons op.
Hoe kan ik zien of Co2 compensatie geactiveerd is?
U kunt op de facturen zien of de CO2 compensatie van toepassing is. Ook in de beheeromgeving is het terug te zien. Kijk hiervoor bij 'account instellingen'. Hier kunt u de Co2 compensatie ook activeren of deactiveren.
Waarom Co2 compenseren via de tankkaart?
Een belangrijk deel van de CO2 uitstoot van uw bedrijf is in veel gevallen het wagenpark. Zelf CO2 compenseren kan lastig zijn en afhankelijk van de hoeveelheden ook duur. Door mee te doen met het CO2 compensatie programma van Travelcard kunt u direct zonder enige moeite de CO2 uitstoot van uw wagenpark compenseren. Bovendien is dit voordelig, Travelcard compenseert namelijk CO2 namens haar deelnemende klanten via een volledig geautomatiseerd proces.
Of u nu deelnemer bent met 10 of 100 voertuigen, de kosten zijn voor alle deelnemers gelijk en laagdrempelig.