Service fee DKV

Wanneer je kiest voor de mogelijkheid om te kunnen betalen voor tanken en tol in Europa ontvang je een Travelcard met een extra magneetstrip. Deze extra magneetstrip maakt het mogelijk om af te rekenen bij locaties op het netwerk van DKV.

Wanneer je afrekent bij tankstations op het DKV-netwerk kan er een service fee of een lijstprijs van toepassing zijn. Een service fee is een procentuele toeslag op de transactie. Bij een lijstprijs reken je niet af tegen de pompprijs, maar tegen de actuele lijstprijs van DKV. Deze is in de meeste gevallen hoger dan de pompprijs.

Bekijk het volledige overzicht van DKV service fee's.

Travelcard
Travelcard

Tanken in de Benelux

In België hanteert DKV lijstprijzen welke doorgaans hoger zijn dan pompprijzen. Wij adviseren daarom altijd om bij voorkeur met de Travelcard magneetstrip te betalen in België en Luxemburg. Let daarom goed op hoe je de Travelcard aanbiedt. 

In Nederland kan je bij alle tankstations terecht met de Travelcard magneetstrip en daarom betaal je altijd de pompprijzen. De DKV-magneetstrip is in Nederland geblokkeerd voor gebruik.

Variabele tarieven

Wanneer je met de DKV-magneetstrip op de tankkaart of laadkaart betaalt voor brandstof, tol en vignetten, reken je in de meeste gevallen af tegen een toeslag op de transactie. Deze opslag is variabel per land en product maar nooit meer dan 5%.

 

Bekijk hier het volledige overzicht met DKV service fee's.

Travelcard
Travelcard

Veel gestelde vragen over tanken met DKV

Waar moet je op letten bij afrekenen met de Europese tankkaart? Bekijk hier de meest gestelde vragen.

Hoe herken ik een DKV tankstation?
Bij DKV aangesloten tankstations kan je herkennen aan het DKV-logo. Dit logo is te zien op de aankondigingsborden langs de snelweg. Alle tankstations buiten de Benelux zijn per definitie tankstations waar je met de DKV magneetstrip dient af te rekenen.
Hoe weet ik welke kant van de Travelcard ik moet gebruiken?
Wanneer je een Travelcard hebt met twee magneetstrippen kan je gebruik maken van het DKV-netwerk. Bij de magneetstrippen staat aangegeven of deze voor gebruik op het Travelcard- of DKV-netwerk is.
Staat de btw op de factuur bij transacties uit het buitenland?
Alleen bij transacties in de Benelux landen ontvang je een factuur met btw-opgave.
Hoe activeer of stop ik de mogelijkheid voor tanken in Europa?
Wanneer je de mogelijkheid voor tol en tanken in Europa wilt toevoegen of verwijderen ga je naar ons online portaal. Je huidige Travelcard kan je beëindigen en je vraagt een nieuwe Travelcard aan.