Toekomstplannen: elektrische auto’s van bekende merken

  • Overal laden in België
  • 250.000+ laadpunten in Europa
  • Handige Travelcard app
  • 100% dekking in BeNeLux
Laadpas aanvragen
Travelcard

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en er is dan ook steeds meer vraag naar elektrische auto’s. In het klimaatakkoord is zelfs vastgelegd dat vanaf 2035 alle nieuw verkochte auto’s in Europa uitstootvrij moeten zijn. De verkoop van elektrische auto’s stijgt vandaag de dag ver voorbij de verkoop van ‘gewone’ auto’s en alle automerken willen inspelen op deze grote verandering.

BMW elektrische auto’s

Nadat BMW afgelopen jaren haar duurzaamheidsstrategie al steeds verder uitgebouwd heeft, zullen er komende jaren nog meer elektrische modellen op de markt gebracht worden. BMW Group heeft de doelstelling om in 2023 in totaal 25 nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen, waarvan 13 modellen volledig elektrisch. Bovendien zal MINI, dat onder BMW valt, vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto’s produceren.

Volkswagen elektrische auto’s

In 2019 heeft Volkswagen al bekend gemaakt dat in 2030 in Europa 70% van haar aanbod uit elektrische auto’s bestaat. Elk jaar moet er minimaal één nieuw elektrisch model uitgebracht worden. De bekende modellen, zoals de Golf en Polo, zullen opgevolgd worden door elektrische varianten. Daarnaast is milieuvriendelijk rijden het nieuwe bedrijfsmodel waarmee Volkswagen marktleider wil worden.

Hyundai elektrische auto’s

Niet alleen de Europese merken, maar ook het Zuid-Koreaanse merk Hyundai zet flinke stappen op het gebied van elektrisch rijden. Hyundai wil in 2040 wereldwijd alleen nog maar elektrische auto’s leveren, zowel deels elektrisch als volledig elektrisch. In 2025 komen er twaalf elektrische modellen bij, waarvan minimaal drie volledig elektrische auto’s, en zullen er totaal minimaal 23 elektrische modellen in de showroom staan.

Renault elektrische auto’s

Renault wil, net als Volkswagen, marktleider worden op het gebied van elektrische auto’s, maar heeft nog geen concreet jaartal bekend gemaakt waarin alle nieuwe auto’s elektrisch moeten zijn. Tot 2025 worden er veel nieuwe elektrische modellen gepresenteerd, waarvan negen volledig elektrische auto’s. Renault gaat ervan uit dat in dat jaar 30% van de verkochte auto’s volledig elektrisch is, 35% deels elektrisch en dat 35% nog een brandstofmotor heeft. Renault is in Europa één van de populairste merken elektrische auto’s, mede dankzij het bekende model Renault Zoe.

Volvo elektrische auto’s

Volvo heeft als doelstelling om in 2030 de overstap te maken naar een volledig elektrisch aanbod, om in 2040 zelfs volledig klimaatneutraal te zijn. In 2025 moet de helft van de geproduceerde auto’s volledig elektrisch zijn. De eerste auto’s met een volledig elektrische aandrijflijn zijn inmiddels al geproduceerd.

Ford elektrische auto’s

Ford produceert steeds meer auto’s met een deels elektrische aandrijving. Dit aanbod wordt zo ver uitgebreid, dat er in 2026 geen Ford auto’s meer zijn zonder elektrische motor aan boord. Vanaf 2024 moeten alle bedrijfsauto’s deels of volledig elektrisch zijn. De eerste volledig elektrische auto’s zijn inmiddels ook al geproduceerd en zullen langzamerhand de showrooms vullen. Ford heeft als doelstelling om in 2030 geen enkele auto met brandstofmotor meer te produceren.

Toyota elektrische auto’s

Toyota had zichzelf als doel gesteld om in 2030 5,5 miljoen elektrische auto’s te produceren, maar verwacht dit al eerder behaald te hebben. Het Japanse merk Toyota heeft de productie van elektrische auto’s flink opgevoerd en verwacht dan ook dat de gestelde doelstellingen in 2025 al behaald kunnen zijn. Komende jaren zullen er nog meer elektrische modellen op de ontwikkeld worden, van kleine compacte auto tot grote SUV’s.

Auto opladen met de Travelcard laadpas

Om je elektrische auto op te laden, heb je een laadpas nodig. Met deze laadpas kun je namelijk de laadpaal te activeren en vervolgensd de laadkabel van je auto vergrendelen tijdens het laden. Met de Travelcard laadpas kun je bij meer dan 250.000 laadpunten in Europa laden, waaronder alle openbare laadpunten in België. Daarnaast kan de Travelcard laadpas ook gebruikt worden om te tanken en tolwegen of vignetten mee te betalen.