Laadkaart elektrische auto

  • Overal laden in België
  • meer dan 700.000 laadpunten in Europa
  • Handige app
  • Ideaal voor KMO en zelfstandigen
Laadkaart aanvragen
Travelcard
 

Laadkaart: België en Europa

Laden in europa

Wanneer je elektrisch rijdt, wil je nooit moeten zoeken naar een geschikte laadpaal voor jouw laadkaart. Met de Travelcard laadkaart ervaar je het gemak van een laadnetwerk met meer dan 700.000 laadpunten, waar je zonder problemen jouw elektrische auto kan opladen. Alle openbare laadpalen in België zijn hierbij inbegrepen.

 

Heb je thuis of op kantoor laadpunten voor elektrische voertuigen? Je kan dan zonder problemen de laadkaart van Travelcard koppelen aan je eigen laadpunten. Hiermee verreken je direct al stroomkosten per voertuig en per medewerker. Het is niet nodig om kosten bij te houden en declaraties te verwerken, aangezien alles geheel automatisch gaat. Elektrisch rijden was nog nooit zo makkelijk!

Laden bij uw eigen laadpunt

Heb je thuis of op kantoor laadpunten voor elektrische voertuigen? Je kan zonder problemen de laadkaart van Travelcard koppelen aan je eigen laadpunten. Hiermee verreken je direct alle stroomkosten per voertuig en per medewerker. Het is niet nodig om kosten bij te houden en declaraties te verwerken. Alles gaat geheel automatisch.

laadpaal belgie

 

Handige app voor laadpalen

Of je nu opzoek bent naar een laadpaal in de buurt of je reis door Europa gaat plannen. De Travelcard-app helpt je met het vinden van laadpalen.

 

Bij 89% van de Europese laadpunten kan je zelfs via de app laden. Ook kan je filteren op beschikbaarheid en laadsnelheid. Zo kan je altijd een laadpaal vinden waar je kan laden met de laadkaart van Travelcard.

 

 

Profiteer van onze jarenlange ervaring

Travelcard was de eerste aanbieders van universele laadkaarten in Nederland. Ons netwerk met acceptatie punten is inmiddels een van de grootste in heel Europa en nu ook beschikbaar voor de Belgische markt.  Elektrisch rijden met Travelcard staat voor gemak en innovatie. Wij blijven nieuwe mogelijkheden toevoegen aan onze laadkaart voor elektrische auto.

overal laden laadpas

 

Combineer de laadkaart met andere mogelijkheden

vignetten kopen laadpas

Een laadkaart van Travelcard maakt het rijden met een elektrische auto gemakkelijk en voordelig. Je kan bijvoorbeeld kiezen om het afrekenen van tolwegen en vignetten mogelijk te maken met onze laadkaart. Rijd je hybride of heb je een vervangende auto vanwege onderhoud of vakantie? Dan kan je er altijd voor kiezen om ook te tanken met onze laadkaart. Wij bieden een oplossing voor elke situatie!

Laadkaart aanvragen

Een laadkaart aanvragen is gemakkelijk en snel. Stel jouw laadkaarten samen en doorloop het bestel proces. Nadat je de bestelling heeft geplaatst verzenden wij de laadkaarten voor elektrische auto’s binnen twee werkdagen.

Laadkaart aanvragen
Travelcard

Veel gestelde vragen


Kan ik ook laden bij snelladers?
Ja, Met de Travelcard kunt u ook laden bij snel-laders. Denk aan IONITY, Fastned en Allego. Met onze app kan je eenvoudig beschikbare laadstations vinden.
Hoe weet ik wat de kosten zijn voor het laden?
Bij laadpalen zijn de kosten vaak niet zichtbaar. Daarom hebben wij in onze app de prijsinformatie* van laadpalen toegevoegd. Zo kan je van te voren zien wat de kosten zijn.

*Travelcard is niet verantwoordelijk voor foutieve of ontbrekende prijsinformatie. Wij zijn afhankelijk van de prijsinformatie die wij aangeleverd krijgen.
Kan ik overal laden in België?
Ja, je kan bij alle openbare laadpalen in België laden.
Kan ik ook laden op mijn privé laadpaal?
Het is mogelijk om de Travelcard te registreren bij jouw privé laadpaal. Hierdoor worden de stroomkosten onmiddellijk professioneel verrekend.

Kosten opladen elektrische auto

Wanneer je de elektrische auto gaat opladen worden er kosten in rekening gebracht. De kosten voor het laden kunnen bestaan uit verschillende tarieven. De prijs voor een laadbeurt kan opgebouwd zijn uit de volgende prijs componenten:

Prijs per kWh

In België zien we vaak een vast bedrag per kWh in sommige gevallen gecombineerd met een starttarief. Kosten per kWh zijn vaak gekoppeld aan laadsnelheid. Voor elke geladen kWh reken je een vast tarief af.

Starttarief

Een vast bedrag dat altijd in rekening wordt gebracht bij het starten van de laadsessie. Indien je verwacht maar kort te kunnen laden op het laadpunt overweeg dan of het starttarief de moeite waard is.

Idle fee

De Idle fee is een tarief voor het bezet houden van een laadplek terwijl de auto al volgeladen is. Voorkom hoge kosten en controleer van te voren of dit tarief van toepassing is. Wij adviseren altijd de auto te verplaatsen nadat deze is vol geladen. Zo help je andere elektrische rijders.

Prijs per minuut

Minder gebruikelijk is een prijs voor de tijd dat er geladen is of de tijd dat een auto de lader bezet houdt. Vooral voor voertuigen die hoge laadsnelheden kunnen behalen is dit een gunstig prijsmodel. Zij zullen sneller vol zitten en daardoor een lagere prijs betalen voor de laadsessie. Het laten staan van de auto nadat deze vol is kan leiden tot hoge kosten.

Met de Travelcard app kan je alle prijzen van laadpunten vooraf zien. Zo maak je de juiste keus voor een laadpunt. Ben je onderweg dan wilt je wellicht liever een laadpunt met hoge snelheid. Wanneer je op bestemming bent kies je liever een laadpunt met lage kosten. Wat jouw keuze ook is, de Travelcard app helpt je verder.

Slim elektrisch rijden en laden

Door slim te laden kunt u tijd en kosten besparen. Met de Travelcard laadkaart kunt u overal terecht en daardoor betere keuzes maken waar je gaat laden.

Laden op plaats van bestemming

Moet je langere stukken rijden, kijk dan ook alvast of je op plaats van bestemming kunt laden. Het scheelt mogelijk veel tijd door onderweg alleen het hoognodige te laden en op plaats van bestemming de auto vol te laden.

Laad je auto bij als deze leeg is

Dit klinkt natuurlijk heel erg voor de hand liggend. Maar de elektrische auto zal hogere laadsnelheden bereiken met een lege accu. Het kan daarom de moeite waard zijn om bijvoorbeeld niet bij 40% accu te gaan laden maar nog iets verder door te rijden zodat u bij 10 tot 20% kunt starten met laden. Jouw laadstop zal hierdoor korter zijn.

Hoe je rekening houdt met het vermogen van je auto en met elkaar

Niet elke auto kan even snel laden. Tegenwoordig zijn er steeds meer locaties met meerdere snelle laadpunten beschikbaar. Houd rekening met anderen en kies een laadpunt met laadvermogen dat past bij uw auto. Het heeft weinig zin om een 350kw lader bezet te houden als de auto maar met 100kw kan laden.

Heb ik meerdere laadkaarten nodig?

Er zijn veel voorbeelden van elektrische rijders die meerdere laadkaarten in gebruik hebben. Is dit echt nodig? Met de Travelcard laadkaart kunt u laden meer dan 700.000 laadpunten en het netwerk groeit nog steeds. Voor dagelijks gebruik is het echt niet nodig om laadkaarten van verschillende aanbieders aan te vragen. Er zijn nog landen waar ons netwerk nog niet heel groot zijn. Ga je op reis met de elektrische auto? Bekijk dan van te voren via de Travelcard app waar je kan laden. Zo voorkom je nare verrassingen achteraf.

Laadkaart aanvragen

Geniet van de voordelen van de Travelcard laadkaart en laad probleemloos jouw elektrische auto bij door heel Europa. Je kan de laadkaart online aanvragen.

Laadkaart aanvragen
Travelcard