Waarom een tankkaart?

Het leasen van auto’s is de laatste jaren steeds populairder geworden en daarmee heeft ook de tankkaart aan populariteit gewonnen. Leaseauto’s worden vooral door de zelfstandige als KMO gebruikt. Maar zowel bij lease als privé aangeschafte voertuigen is een tankkaart erg handig.

Een tankkaart biedt voor zowel werkgevers als werknemers ontzettend veel voordelen. Je kunt hiermee onder andere kosten besparen en veel beter inzicht krijgen in je kosten. Hieronder gaan we kijken naar waarom een tankkaart echt de beste keuze is.

Hoe werkt een tankkaart?

Een tankkaart werkt heel eenvoudig. Na een tankbeurt betaal je net zoals met een bankpas of creditcard. Aan het einde van elke maand, of een andere afgesproken periode, ontvang je de factuur van alles wat is betaald met een tankkaart. Dit neemt je een heleboel werk en tijd uit handen.

Wat zijn de voordelen van een tankkaart?

De voordelen van een tankkaart zijn talrijk, hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

Een snelle en veilige betaalmethode

Betalen met een tankkaart is heel snel en veilig wat vooral voor de gebruiker van de auto een groot voordeel is. Ook voor de elektrische auto is er een laadpas. Het is dus voor elk bedrijf een goede oplossing.

Controle over je uitgaven

Wanneer we kijken naar de voordelen van een tankkaart, is dit misschien nog wel de grootste. Je kunt met een tankkaart vooraf bepalen hoeveel je werknemers kunnen tanken, door er een limiet op te zetten. Je bent hierdoor veel minder onzeker wat betreft de uitgaven die je aan het eind van elke maand moet doen. Bovendien kun je heel handig in één oogopslag zien wat je hebt besteed aan brandstofkosten.

BTW terugvorderen met een tankkaart

Met een tankkaart ben je in staat om het maximale bedrag aan BTW terug te vorderen. Wanneer je werknemers zelf de brandstof laat betalen is het niet mogelijk om BTW terug te vorderen. Wanneer je als bedrijf bent ingeschreven voor terugvordering van de BTW en je laat je werknemers een tankkaart gebruiken in naam van het bedrijf, dan kun je elke fiscale periode zonder problemen de BTW terugvragen. Dat is natuurlijk ideaal.

Je hoeft niet zo te kijken naar waar je tankt

Je hoeft je medewerkers geen instructie te geven waar ze kunnen tanken. Met een multimerken tankkaart kunnen ze bij alle tankstations terecht. Medewerkers kunnen ook kiezen om te tanken bij goedkope tankstations.

Dit is ook een reden waarom je beter kunt kiezen voor een goede tankkaart met veel mogelijkheden. Een tankkaart van een bepaald tankstation lijkt voordeliger, maar het extra rijden om daar te komen maakt dat het vaak helemaal niet voordeliger is. Daarom is universele tankkaart of een alle tankstations tankkaart veel slimmer.

Een administratief voordeel

Tot slot profiteer je van een administratief voordeel wanneer je gebruik maakt van tankkaarten. Je krijgt namelijk ontzettend veel informatie wanneer je een tankkaart gebruikt. Je hoeft hiermee vaak zelfs geen accountant meer in te schakelen voor een belastingopgave.

Je krijgt met elke transactie namelijk gedetailleerde informatie over gegevens van de bestuurder, de kilometerstand, de locatie van tanken, het bedrag en de datum. Hiermee is de boekhouding / administratie heel makkelijk.

Al met al biedt een tankkaart dus voor zowel werkgever als werknemer ontzettend veel voordelen.

Overtuigd? Vraag nu een Travelcard aan!


Aanvragen

uitleg tankkaart