Tankkaart vergelijken

Bent u zich aan het oriënteren voor een tankkaart? Dan is het logisch dat u tijd investeert in het tankkaarten vergelijken. Wij geven u graag een aantal tips waar u op kunt letten bij het vergelijken van een tankkaart voor uw bedrijf.

 

Korting op brandstof, hoe zit dat?

 

Bij merk gebonden tankkaarten worden met enige regelmaat kortingen op brandstofprijzen genoemd. Let wel op dat bij een korting gesproken kan worden over de (eigen) lijstprijs. De eigen lijstprijs is doorgaans veel hoger dan de werkelijke prijs bij het tankstation. Hierdoor lijkt de korting soms hoger dan deze in werkelijkheid is. Bij een Travelcard tankkaart worden nooit aanvullende kortingen toegepast. Er zijn namelijk duizenden tankstations die 10 tot 15 cent korting aan de pomp geven. Dat betekent dat zij 10 tot 15 cent goedkoper zijn dan de lijstprijs. Hierdoor kan een universele tankkaart alsnog de goedkoopste tankkaart zijn. Neem dit gegeven mee in jouw tankkaart vergelijking.

 

Vergelijken op kosten van een tankkaart

 

Er kunnen kostenverschillen zijn tussen diverse tankkaarten. Vooral tussen merk gebonden en universele tankkaarten kunnen de verschillen duidelijk aanwezig zijn. Dit komt uiteraard omdat u bij de keuze voor een merk gebonden tankkaart de brandstof ook bij deze aanbieder zal afnemen. Bij een universele tankkaart is de aanbieder geen brandstofleverancier. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor de tankkaart hoger uit kunnen vallen. U krijgt daar wel weer extra’s voor terug zoals het overal kunnen tanken en de aanvullende diensten. Bij jouw tankkaart vergelijking is het daarom van belang om helder te hebben wat u verwacht van een tankkaart en de mogelijkheden.

 

Bekijk onze transparante tankkaart kosten.

Bestel ook een Travelcard