Tankkaart zelfstandige

  • Gemakkelijke administratie
  • Voordelig tanken
  • Tijd besparen
Tankkaart aanvragen
Travelcard

Zelfstandigen tanken met een tankkaart

Werkt u als zelfstandig ondernemer?  Dan is een tankkaart zelfstandige ideaal. Een tankkaart vergemakkelijkt uw administratie en u bent er zeker van dat u altijd de belastingen voor uw tankbeurten kunt terugvragen.

Waarom een tankkaart voor zelfstandigen?

Wanneer u gaat voor gemak en overzicht, is een tankkaart onmisbaar. Met de tankkaart voor zelfstandigen kunt u niet alleen overal tanken, maar geniet u ook van een overzichtelijk beheer. Met de Travelcard ontvangt u maandelijks een glasheldere factuur van alle transacties waardoor u geen omkijken heeft naar de administratie.
tankkaart voor zelfstandige

Is het verplicht om als zelfstandige een tankkaart te gebruiken?

Het is niet verplicht om een tankkaart te gebruiken maar is natuurlijk wel veel gemakkelijker. U krijgt elke maand een factuur en kunt geen bonnen meer verliezen. Wist u dat een verloren bon wel 18 euro aan BTW kan kosten? Bovendien kunt u de factuur direct laten verzenden naar uw online boekhoudpakket zodat u geen omkijken heeft naar uw administratie.

Waar kan ik tanken met een tankkaart voor zelfstandigen?

Met de Travelcard tankkaarten voor zelfstandigen kunt u bij meer dan 2.000 tankstations in België en 55.000 tankstations in Europa tanken. De Travelcard is een echte multimerken tankkaart. U kiest zelf waar u wenst te tanken met de tankkaart. Bekijk alle beschikbare tankstations in ons handige  locatieoverzicht.

 

Heeft u een elektrische wagen? Bekijk dan onze laadpas.

Besparen met een tankkaart

Gaat u tankkaarten vergelijken? Let dan goed op de kosten van de tankkaart. Naast maandelijkse kosten zijn in vele gevallen lijstprijzen van toepassing. Dat wil zeggen dat u niet de pompprijs moet betalen, maar de dagprijs die veelal hoger uitvalt. Met de Travelcard tankt u binnen de Benelux altijd tegen de pompprijzen*. Dit in combinatie met de vele beschikbare tankstations zorgt ervoor orgt er niet alleen voor dat u voordelig kunt tanken, maar ook tijd bespaart.

Indien u heeft gekozen voor een Europese tankkaart kunt u ook gebruik maken van het netwerk van onze partner DKV. DKV brengt lijstprijzen in rekening.

Klaar voor de toekomst

De Belgische regering wil dat vanaf 2026 alle nieuwe zakelijke auto’s elektrisch zijn. Met de Travelcard tankkaart bent u voorbereid op de toekomst, aangezien de Travelcard ook ingezet kan worden als laadpas. Hierdoor heeft u direct toegang tot meer dan 200.000 laadpunten in Europa, waaronder alle openbare laadpunten in België.

Tankkaart voor zelfstandigen aanvragen

Het tankkaart aanvragen gaat geheel online. U kunt direct uw tankkaart eenvoudig en naar wens samenstellen. Na het bevestigen van alle gegevens verzoeken wij u om een zakelijk mandaat te registreren bij uw bank. Wanneer dit is mandaat is geregistreerd, verzenden wij binnen twee werkdagen de aangevraagde tankkaart zelfstandige.

Kies ook voor een tankkaart voor zelfstandigen

Wie is Travelcard?

Travelcard is een leverancier van tankkaarten en laadkaarten. Travelcard is in 1986 opgericht in Nederland. Meer dan 350.000 professionele rijders gebruik van de Travelcard. Het Europese Travelcard netwerk bevat meer dan 250.000 locaties voor tanken, laden en meer.

Travelcard

FAQ


Hoe snel ontvang ik mijn tankkaart voor zelfstandigen?
Na het bestellen en tekenen van een zakelijke machtiging verzenden wij de tankkaart binnen twee werkdagen.
Kan ik later nog bijkomende tankkaarten aanvragen?
Nadat u de eerste tankpassen heeft aangevraagd kunt u later altijd tankpassen aanvragen of beëindigen. Wanneer uw bedrijf groeit, groeien wij met u mee.
Moet ik een borg betalen voor de tankkaarten?
Wij doen voor elke aanvraag een kredietcontrole. Daaruit kan het vragen van een borg voortkomen, echter is dit niet verplicht.
Hoe vaak ontvang ik een factuur?
U kunt tijdens het bestellen zelf aangeven of u wekelijks of maandelijks een factuur wilt ontvangen. De facturen ontvangt u altijd digitaal.
Heb ik een zakelijke rekening nodig voor het aanvragen van de tankkaart?
Het is niet verplicht om een zakelijke rekening te hebben. Wel zullen wij u altijd vragen om digitaal een overeenkomst te tekenen.
Zit er een bestedingslimiet op de tankkaart?
De tankkaart zelfstandige is voorzien van een limiet. Dit doen wij om u te beschermen in geval van mogelijk misbruik. Het limiet bedraagt €250,- per week. Wanneer u voor hogere bedragen tankt, dan kan in in overleg het limiet op uw kaart aangepast worden. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Vraag nu ook een tankkaart aan

Een tankkaart is gemakkelijk en veilig. U kunt deze geheel online aanvragen.

Aanvragen
Travelcard