Tol afrekenen met de Travelcard

In landen als Italië of Spanje komt u regelmatig tolwegen tegen. Met de Travelcard kunt u betalen voor de tolwegen. Door te betalen met de Travelcard komen de kosten voor de tolwegen op de verzamelfactuur te staan.

Travelcard
 

Hoe werkt tol betalen met Travelcard?

Tol betalen met de Travelcard  werkt net zoals betalen met een bankkaart of creditcard. Kies het tol poortje dat geschikt is voor betalen met kaarten en volg de instructies. In Oostenrijk en Zwitserland gebruikt men vignetten. Ook een vignet kan afgerekend worden met de Travelcard.

Bij het betalen van tol maakt brengt onze partner DKV een service fee in rekening.

 

 

Betalen voor bruggen en tunnels

In Europa zijn er diverse tunnels en bruggen waar voor de passage een vergoeding wordt gevraagd. Met de Travelcard kunt u ook hier afrekenen. Een aantal bekende tunnels en bruggen zijn de Liefkenshoektunnel, Westerscheldetunnel en Montblanctunnel.

Vignetten afrekenen

Wanneer u reist door Zwitserland en Oostenrijk is het verplicht om een geldig vignet achter het raam van de auto te plakken. Voor Zwitserland koopt u een vignet dat een jaar geldig is. Voor Oostenrijk kunt u kiezen tussen verschillende geldigheidsduur. U kunt namelijk kiezen voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar.

Vignetten zijn te koop bij de tankstations in de buurt van de grens en kunnen afgerekend worden met de tankkaart of laadkaart in combinatie met de optie voor tolwegen.

Hoe vraag ik deze functie aan?

De optie voor het betalen van tolwegen is gekoppeld aan de functie "tanken in Europa". U kiest zelf op welke kaarten deze functie actief moet zijn. Afrekenen van tolwegen is ook perfect te combineren met een laadkaart.

Travelcard

Veel gestelde vragen


Hoe werkt het afrekenen van tol en vignetten?
Wanneer de functie voor afrekenen van tol actief is op de Travelcard dan heeft u twee magneetstrippen op de kaart. Gebruik de magneetstrip voor DKV-locaties om tol en vignetten af te rekenen.
Wat zijn de kosten voor het afrekenen van tol?
Om de optie tolwegen en tanken in Europa te activeren brengen wij €1.00 per maand in rekening. Bij het afrekenen van de tol kunnen er kosten in rekening gebracht worden door onze partner DKV. Dit is een per land variabel bedrag en bedraagt maximaal 5% van de transactiekosten. Bekijk het volledige overzicht van de informatie over DKV service fee
Hoe werkt afrekenen in andere valuta?
Bij het afrekenen in andere valuta brengen wij op de factuur het bedrag in euro in rekening. Per land waar u heeft afgerekend krijgt u een aparte factuur. Wanneer er in andere valuta dan euro is afgerekend zal de op dat moment geldende wisselkoers gebruikt worden om het bedrag om te rekenen naar het bedrag in euro.
Kan ik de belasting terugvragen op toltransacties?
U krijgt voor de Benelux landen altijd een btw factuur uit desbetreffend land. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor belastingteruggave zijn per land verschillend. Bij transacties in andere landen ontvangt u een factuur zonder btw specificatie en kunt u dus ook geen btw terugvorderen.

Travelcard bestellen

U kunt de Travelcard online aanvragen. Na ontvangst van de aanvraag zullen wij de Travelcard binnen twee werkdagen gratis verzenden.

Bestellen
Travelcard